Develi önceden nereye bağlıydı?
Osmanlı hakimiyeti döneminde Develi, uzun süre Niğde Sancağı’na bağlı bir vilayet olarak yönetilmiştir.
Kayseri Develi ilçesi Alevi mi?
Yedi Bucak Avşarlar’ın yanı sıra Sarıoğlan’ın Karaözü beldesinde ve Kayseri’nin Sarız, Pınarbaşı, Tomarza, Develi ve Felahiye ilçelerinde de Alevi nüfus bulunmaktadır. Özellikle bu ilçelerden şehre göç ederek kent kültürüne karışan önemli sayıda Alevi kimliğine sahip insan da Kayseri şehir merkezinde yaşamaktadır.
Develi Belediyesi hangi ile bağlı?
DeveliTürkiye’deki KonumWikimedia | © OpenStreetMap İlçe sınır haritasıÜlkeTürkiyeİlKayseri18 satır daha
Kayseri Develi hangi boydan?
Yağmurbey köyü, Eratna beylerinden Cafer Bey’in (1354-1355) kuruluş belgesinde geçmektedir. Develi Develi (Everek) Oğuzların Kınık boyunun Karakeçili aşiretinin Develi aşiretinin gelip buraya yerleştiği bilinmektedir.
Develinin eski adı nedir?
Develi, Kayseri ilinin şehir merkezinden sonraki en büyük yerleşim yeri olup, Orta Anadolu Bölgesi’nin Kızılırmak kesiminde yer almaktadır. Eski adı Everek’tir. Erciyes Dağı’nın 6 km güneyinde kurulmuştur.
Niğde’nin hangi ilçesi kayseriye bağlandı?
1913 yılında belediye teşkilatına kavuşan şehrimiz o yıllarda Niğde iline bağlı bir ilçe iken Cumhuriyet döneminde Develi ilçesine bağlı belediye olmuş, 1954 yılında ise Kayseri iline bağlı ilçe statüsüne kavuşmuştur.
En çok Alevi hangi ilçede?
Tunceli Alevileri Tunceli, Türkiye’nin diğer illerine göre %80’e %85 oranında Alevi nüfusunun en yoğun olduğu ilimizdir.
Kayseri Alevileri nereden gelmiştir?
Develi’deki Karapınar ve Derebaşı köyleri de Koçgiri aşiretinin yerleştiği yerler arasındadır. Bu köyler, 19. yüzyılın ikinci yarısında bölgeye yerleşen Koçgiri aşiretinden Kürtler ve Alevi inananlar tarafından kurulmuştur.
Kayseri Develi ismini nereden almıştır?
Tarihçe: Develi ilçesi Orta Çağ’da kurulmuş olup Hititler, Romalılar, Bizanslılar, Ermeniler, Selçuklular ve Osmanlıların birçok kültürel zenginliğine sahiptir. Oğuz boylarından “Develi” kabilesinin buraya yerleşmesiyle bu ismi almıştır.
Develinin neyi meşhur?
Kış hazırlıkları Develi’de kadınların en önemli faaliyetlerindendir. Bunların başında pastırma, sosis, kavurma, erişte, pekmez, köfte, turşu, yufka yapımı, bulgur pişirme, gendi, sosis yapımı ve sebze kurutma gelmektedir.
Develiye bağlı kaç köy var?
İlçenin idari sınırları içerisinde biri merkez olmak üzere 4 adet kentsel yerleşim, 5 köye bağlı 45 köy ve 7 mezra bulunmaktadır. Toplamda ilçe merkezinde 25, beldelerde 11 olmak üzere 36 adet kentsel ilçe bulunmaktadır.
Everek ne demek?
Kayserili ilinin Develi ilçesinin eski isimlerinden biridir. Genellikle yokuş yukarı yapılan yerleşimler için kullanılır. Yerlilere göre Rumlar alt katta, Türkler ise üst katta yaşamalarına rağmen (nedenini bilmiyorum) Rumların kaldığı yerden hızlıca geçip evlerine dönmek istemişler. Everek ismi de buradan gelmektedir.
Kayseri hangi ilden ayrıldı?
Osmanlı Dönemi (1474) Kayseri, 1476 yılından itibaren Karaman Vilayeti’ne bağlı bir sancak merkezi olmuştur. 1839 yılında Bozok Vilayeti sınırları içinde yer almış, 1867 yılında ise bağımsız bir sancak merkezi olarak Osmanlı idari taksimatında yerini almıştır.
Türkmen olduğumuzu nasıl anlarız?
Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Soykütük Bilgilendirme Servisi üzerinden e-Devlet üzerinden veya www.tr adresindeki “Hizmetler/E-Sorgulama” menülerinden erişim sağlanabilmektedir.
Develioğulları kimdir?
Sultan Alparslan’ın yeğeni olduğu bilinen Dev Ali’nin soyundan gelenlere Develioğlu denirdi.
Kayseri’nin en büyük ilçesi neresi?
Melikgazi, Kayseri ilinin merkez ilçelerinden biridir. 600.
Karaman nereye bağlıydı?
Klasik dönemde şehrin adı LARENDE idi. 1256 yılında Karamanoğulları devletinin başkenti olan Larende, Cumhuriyetin ilanından sonra Konya ili sınırları içerisinde KARAMAN adını aldı.
Develiye bağlı kaç köy var?
İlçenin idari sınırları içerisinde biri merkez olmak üzere 4 adet kentsel yerleşim, 5 köye bağlı 45 köy ve 7 mezra bulunmaktadır. Toplamda ilçe merkezinde 25, beldelerde 11 olmak üzere 36 adet kentsel ilçe bulunmaktadır.
Develi aslen nereli?
Develi aslen Tarsusludur. Ancak aile çok ileri bir yaşta Mersin’e göç etmiştir. Mersin’in yerlisi olmuşlardır. Babasının memuriyeti nedeniyle Karaman’da doğmuş ve bir süre sonra Tarsus’a dönmüştür.