İçeriğe geç

Gazilere Pasaport Indirimi Var Mı

Gaziler hangi pasaport alabilir?

Yeşil Pasaport veya Hususi Pasaport, Türkiye’de memurlara, emeklilere, gazilere, şehit yakınlarına, engellilere ve gazi yakınlarına verilen özel bir pasaport türüdür.

Gazi yakınları nelerden faydalanabilir?

-Yarışma alanlarına erişim, -Müze ve ören yerlerini ücretsiz kullanma, -Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı huzurevlerini ücretsiz kullanma, -Devlet tiyatrolarını ücretsiz kullanma gibi sosyal haklardan yararlanırlar.

Gazilere uçak bileti ücretsiz mi?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve AJet üyesi gaziler, şehit ve gazi yakınları, AJet Mobil Uygulamamız aracılığıyla Türkiye çıkışlı ve/veya varışlı yurt içi uçuşlarda %50’ye varan, yurt dışı uçuşlarda ise %20’ye varan indirimlerden faydalanabilirler.

Gaziler indirimli araba alabilir mi?

Evet, gaziler ve şehit yakınları ile engelli vatandaşlarımız da ÖTV indirimiyle araç satın alma hakkına sahiptir.

Meclis üyeleri yeşil pasaport alabilir mi?

Hususi (yeşil) pasaport kimlere verilir? 1- Türkiye Büyük Millet Meclisi eski üyeleri ve eski bakanlar, 2- Birinci, ikinci ve üçüncü kadrolarda görev yapan veya bu kadrolarda görev yaparken emekli olan memurlar.

Pasaport çıkarmak kaç TL 2024?

Pasaport Ücreti ve Defter ÜcretiSüreÜcreti ***Defter1 yıl2.396,60 TL790,00 TL2 yıl3.912,60 TL790,00 TL3 yıl5.558,30 TL790,00 TL3+ yıl7.

En yüksek gazi maaşı ne kadar 2024?

2024 yılı şehit maaşları Mart 2023’te ek ödeme dahil 2.000.961 TL olarak belirlenen gazilerin maaşları, 1 Nisan 2023’teki artışla 8.000.847 TL’ye çıkarıldı. Bu rakamın 2024 yılında enflasyon oranları dikkate alınarak yeniden düzenleneceği bildirildi.

Gazi indirimi nerelerde geçerli?

Fahri emekliler ve eşleri, Devlet Demiryollarının iç hatlarında, gemi şirketlerinin iç hatlarında, belediyelerin, belediyeler tarafından kurulan şirketlerin ve belediyelerce yetkilendirilen özel kişilerin/şirketlerin şehir içi toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat ederler.

Gazilere faizsiz kredi var mı?

Ancak faizsiz krediyi düzenli olarak sunan bankalar Ziraat Bankası ve Halkbank gibi devlet bankalarıdır. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gazilere sunulan faizsiz kredi Ziraat Bankası tarafından sağlanmaktadır.

THY gazi indirimi yüzde kaç?

THY ile imzaladığımız protokolle şehit ve gazi yakınlarına uçakla yüzde 50 indirimli seyahat imkânı sağladık. Ekim 2022’den bu yana 32.000 909 şehit ve gazi yakını bu hizmetten yararlandı. Aynı şekilde 2013’ten bu yana 248.000 engelli vatandaşımız da bu hizmetten yararlandı.”28 Haziran 2024

Pegasus gazi indirimi var mı?

Şehit ve gazi yakınları, Türk Hava Yolları, Pegasus, AnadoluJet ve diğer havayollarıyla yapacakları seyahatlerde ilgili havayolunun internet sitesi üzerinden veya çağrı merkezini arayarak özel indirimlerden faydalanabiliyor.

THY gazi indirimi nasıl kullanılır?

Uluslararası seferlerimizde gazi veya şehit/gazi yolcularımıza sunduğumuz indirim avantajlarından yararlanabilmeniz için, biletin yalnızca “Gazi” veya “Şehit Yakınları/Gaziler” yolcu tipi için düzenlenmesi gerekmektedir. Birlikte seyahat eden farklı tipteki yolcular için ayrı rezervasyon yapılması gerekmektedir.

Gazilere yeşil pasaport nasıl alınır?

Özel damgalı pasaport almak isteyenler; mensup olduğu kuvvetler. Komutanlıktan alacakları derece ve rütbeyi belirten belge, şehit/engelli belgesi ve Emniyet Müdürlüğü tarafından istenen diğer belgelerle bulundukları yerdeki İl Nüfus Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Gaziler MTV’den muaf mı?

Ayrıca, 2330 sayılı Kanun kapsamında SSK tarafından harp malullüğü veya hizmet malullüğü kapsamında değerlendirilen TSK personelinin (yedek subay, astsubay ve erler dahil) motorlu taşıtlar vergisinden muaf tutulması imkânı da bulunmaktadır.

Özel hastanelerde gazilerden ücret alınıyor mu?

Özel hastanelere doğrudan gidebilir, özel hastanelerde ek ücret ödemezsiniz.

Yeşil pasaport kimlere verilir 2024?

Yeşil Pasaport, diğer adıyla Özel Pasaport, belirli bir hizmet süresi ve kademesine ulaşmış memurlara, kamu çalışanlarına, eski TBMM çalışanlarına, belediye başkanlarına ve ailelerine verilen ve birçok avantaj sağlayan bir pasaport türüdür.

Hangi meslekler yeşil pasaport alır?

Yeşil geçiş kartları genellikle üst düzey yetkililere, eski milletvekillerine, belediye başkanlarına ve benzer pozisyonlardaki kişilere verilir. Ayrıca, belirli kamu kurumlarında çalışan ve belirli bir hizmet süresine sahip yetkililer de bu geçiş kartına sahip olabilir.

Gaziler memur olabilir mi?

3713 sayılı Kanunun Ek 1. maddesi çerçevesinde şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları, atanmalarından sonra genel hükümlere tabidir. Kamu personeli mevzuatı, bu alanda atananlar da dahil olmak üzere tüm çalışanlara ayrım yapılmaksızın eşit olarak uygulanır.

Gri pasaport kimlere verilir?

Devletin resmi makamları tarafından bir hizmete atanan ve yurtdışına gönderilen kişiler. Uluslararası kuruluşlarda memur olarak çalışanlar. Gri pasaport, Türk Kızılayı veya Türk Havacılık Derneği tarafından atanan kişilere ve 25 yaşını doldurmamış çocuklarına verilir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Bütünleşme Nedir Psikoloji

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Elit Escort