İçeriğe geç

Anıt nedir kısaca Eodev

Anıt Nedir Kısaca Eodev?

Anıt ya da Tarihi Anıt; tarihî, arkeolojik ve kültürel değer taşıyan, korunması gereken doğal veya insan eliyle yapılmış eserler ya da yerlerdir. Eodev, Türkiye’de bulunan tarihi anıtların, kültürel mirasın ve arkeolojik alanların korunması amacıyla kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür.

Tarihi Anıtların Önemi

Tarihi anıtlar, ulusal kimliğimizin temelini oluşturan ve geçmişten günümüze taşıdığımız değerleri ile insanlık tarihinin önemli birer parçasıdır. Anıtlardan elde edilen bilgiler, geçmişte yaşamış toplumların sosyal, ekonomik, kültürel ve tarihsel yapılarını anlamamızı ve gelecekteki planlamalarımızda kullanmamızı sağlar.

Eodev’in Amacı

Eodev’in temel amacı, ülkemizdeki tarihi anıtların ve arkeolojik alanların korunması, kamuoyunun bilinçlenmesi, yaşanan risklerin belirlenmesi, kültür ve arkeolojiyi konu edinen projelerin geliştirilmesi ve arkeolojik alanların ülkemizde ve dünyada tanıtılmasıdır. Eodev, ülkemizin kültürel zenginliklerine sahip çıkmak ve bu zenginlikleri gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalar yürütmektedir.

Eodev’in Faaliyet Alanları

Eodev, ülkemizdeki tarihi anıtların korunmasına yönelik faaliyetlerde bulunmaktadır. Bunlar arasında; kamuoyu oluşturma çalışmaları, turizm faaliyetleri, arkeolojik alanların yayılımı, arkeolojik alanların ve tarihi anıtların korunmasına yönelik projelerin geliştirilmesi, arkeoloji ve kültürü konu edinen etkinliklerin düzenlenmesi ve arkeolojik alanların fotoğraf arşivi oluşturulması sayılabilir.

Sonuç

Tarihi anıtlar, ulusal kimliğimizin temelini oluşturan ve geçmişten günümüze taşıdığımız değerleri ile insanlık tarihinin önemli birer parçasıdır. Türkiye’deki tarihi anıtların ve arkeolojik alanların korunmasının önemi büyüktür. Bu nedenle Eodev gibi arkeolojik alanların ve tarihi anıtların korunmasına yönelik faaliyetler yürüten kuruluşların önemi büyüktür. Eodev, ülkemizin kültürel ve arkeolojik zenginliklerinin korunması ve gelecek kuşaklara aktarması için çalışmalar yürütmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir