BEP’in özellikleri nelerdir?
BEP’in amacı, özel eğitime ihtiyaç duyan çocuğun en uygun eğitimi almasını sağlamak ve çocuğun eğitimsel değerlendirmesini yapmaktır. Bireysel Eğitim Programı ayrıntılı olarak tasarlanmıştır. Bireye göre uyarlanmış ve yüksek netlikle iş birliği içinde hazırlanmıştır. Öğrencinin performansına uygundur.
BEP’in öğeleri nelerdir?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (IEP) içeriğinde neler yer almaktadır? Uzun vadeli hedeflere ulaşmak için kısa vadeli hedeflere ihtiyaç vardır. Makale…
BEP hazırlama aşamaları nelerdir?
Genel olarak, BEP geliştirme süreci BEP’i hazırlama, planlama, uygulama ve izleme aşamalarından oluşur. Bu sürecin etkili bir şekilde yürütülmesi bu dört aşamanın dikkatlice takip edilmesine bağlıdır.
BEP’te kimler yer alır?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi, müdür veya müdür yardımcısının başkanlığında yürütülür. Birimin oluşumu a) Rehber öğretmen, b) Öğrencinin sınıf öğretmeni, c) Öğrencinin dersini veren branş öğretmenleri, d) Öğrencinin velisi, d) Öğrencinin kendisidir.
Destek eğitim odası planını kim hazırlar?
Destek sınıfında öğretim hizmetlerini kim planlar? Okul yönetimi, destek sınıfında eğitim alan öğrencilerin ve öğretim hizmetleri sağlayan öğretmenlerin destek sınıfında olacağı günleri ve saatleri planlar.
BEP planını kim hazırlar?
IEP hazırlama, uygulama ve değerlendirme süreci IEP ekibi tarafından yürütülür. IEP ekibi okul müdürü veya müdür yardımcısı, özel eğitim öğretmeni, rehberlik danışmanı, sınıf öğretmeni, aile ve gerekli görüldüğünde çocuğun eğitimi ve gelişiminden sorumlu uzmanlardan oluşmalıdır.
BEP toplantısı kimin görevi?
*BEP planı öğrencinin ihtiyaç duyduğu derslerden oluşturulur. *IEP Ekip Lideri ve Sınıf/Sınıf Danışman Öğretmeni, IEP dosyasının tutulmasından sorumludur. *Öğrencinin dersini veren tüm öğretmenler, kendi uzmanlık alanı (ders) ile ilgili çalışma sağlamalıdır.
Her dersten BEP hazırlamak zorunlu mu?
Özel eğitim gerektiren öğrencilerin bulunduğu tüm okullarda IEP zorunludur. HER DERS İÇİN IEP HAZIRLAMAM GEREKİR Mİ? Her sınıf için IEP hazırlamak zorunlu değildir. Öğrencinin temel ihtiyaçlarına göre hazırlanır.
BEP dosyasını kim doldurur?
Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatına göre, özel eğitim gereksinimi olan tüm öğrenciler için Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlanması yasal bir zorunluluktur. · BEP’yi kim hazırlar? BEP, okulda özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerle çalışan tüm öğretmenleri kapsayan BEP Geliştirme Birimi’nin koordinasyonunda hazırlanır.
BEP ile kaynaştırma aynı mı?
MEB İlköğretim Yönetmeliği’nin 32. maddesinin h fıkrası; “Kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam edecek öğrenciler için Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi tarafından Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlanır. Bu öğrenciler programda yer alan amaçlara göre değerlendirilir.
BEP ilerleme raporunu kim hazırlar?
Bunun üzerine Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) geliştirme birimi BEP dosyasını oluşturur ve bireysel eğitim programlarını hazırlar.
BEP toplantısı kaç kez yapılır?
Buna göre okulların rehberlik birimleri, çeşitli eylemlerde bulunmak üzere yılda en az iki kez Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı birimiyle bir araya gelir. Bu toplantılarda öğrencinin branş öğretmenlerinin ve öğrencinin ailesinin bulunması zorunludur.
BEP’in temel amacı nedir?
Her ders için Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (IEP) hazırlamak zorunlu değildir. Çünkü Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı’nın (IEP) amacı, öğrencinin kendi öğrenme becerisine ve gelişim düzeyine göre geliştirilmesi gereken yönlerini geliştirmektir. Bu nedenle öğrencinin iyi olduğu ve eğitim sürecinin yeterince verimli olmayacağı alanlarda Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (IEP) hazırlamak doğru olmayacaktır.
BEP’in bileşenleri nelerdir?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programının 8 Temel Bileşeni Öğrencinin mevcut yetenek seviyesi. … Öğrenciler için yıllık hedefler. … Öğrenci gelişiminin izlenmesi. … Öğrencilere sağlanan özel eğitim hizmetleri. … Öğrenciye sağlanan hizmetlerin süresi. … Öğrencilerin genel eğitim programlarına dahil edilmesi. … Öğrenciler için test düzenlemeleri.Daha fazla makale…
BEP hangi öğrenciler için hazırlanır?
Ülkemizde 2000 yılında çıkarılan Özel Eğitim Hizmetleri Kanunu ile özel gereksinimli olduğu tespit edilen her çocuk için Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) oluşturulması yasal zorunluluk olarak kabul edilmiştir.
BEP değerlendirme yöntem ve teknikleri nelerdir?
RESMİ OLMAYAN DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ NELERDİR?
Bireyselleştirilmiş eğitim planları nelerdir?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı (BEP) Nedir? BEP, özel eğitim hizmetlerine ihtiyaç duyan bireyler için geliştirilen ve aile tarafından onaylanan; bireyin, ailenin ve öğretmenin ihtiyaçlarına göre düzenlenen ve hedeflenen amaçlara yönelik destekleyici eğitim hizmetlerini içeren özel bir eğitim programıdır.
Öğretimin bireyselleştirilmesi neleri içerir?
ÖĞRETİMİN BİREYSELLEŞTİRİLMESİ Öğretimin uyarlanması, akranlarından farklı eğitim gereksinimleri olan öğrencilerin kendi hızlarında öğrenmelerini ve sınıf içi etkinliklere katılmalarını sağlamak için çeşitli düzenlemeler ve değişiklikler yapmayı içerir.
BEP birimi kaç defa toplanır?
BEP, BEP Geliştirme Birimi tarafından oluşturulur. IEP Geliştirme Birimi, öğrencinin dersine katılan tüm öğretmenlerden, rehberlik danışmanından (varsa) ve müdür veya müdür yardımcısının başkanlığında öğrencinin ebeveynlerinden oluşur. BEP Geliştirme Birimi yılda en az üç kez toplanmalıdır.