WhatsApp en çok hangi ülkede kullanılıyor?
Dünya çapında 2,7 milyar aktif kullanıcı; Her gün WhatsApp’ta 100 milyardan fazla mesaj ve 100 milyon sesli arama gönderiliyor; Hindistan, tahmini aylık aktif kullanıcı tabanı 535,8 milyonla dünyanın en fazla aktif WhatsApp kullanıcısına sahip ülkesidir.20 Mayıs 2024Dünya çapında 2,7 milyar aktif kullanıcı; Her gün WhatsApp’ta 100 milyardan fazla mesaj ve 100 milyon sesli arama gönderiliyor; Hindistan, tahmini aylık aktif kullanıcı tabanı 535,8 milyonla dünyanın en fazla aktif WhatsApp kullanıcısına sahip ülkesidir.
Amerika’da WhatsApp kullanılıyor mu?
ABD’de 100 milyon kişi WhatsApp kullanıyor WhatsApp’ın artan ivmesi hakkında yazalı uzun zaman oldu ve bugün paylaşacağımız heyecan verici bir haberimiz var. Bu ay, ABD’deki WhatsApp kullanıcılarının sayısı 100 milyona ulaştı.
WhatsApp hangi ülkelerde kullanılmıyor?
Birçok Batı mobil uygulaması gibi WhatsApp da İran, Kuzey Kore ve Suriye’de yasaklandı. Son olarak, geçen ay WhatsApp’ın yasaklandığı ülkeler listesine Çin de eklendi. Katar, Mısır, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi diğer ülkeler ise sesli aramalar gibi uygulamanın bazı özelliklerini kısıtlıyor.
Türkiye’de kaç kişi WhatsApp kullanıyor?
Türkiye’de kullanılan sosyal medya kanalları incelendiğinde, Türkiye’de en çok tercih edilen platformun 52 milyon aktif kullanıcıyla WhatsApp olduğu ortaya çıkıyor. İkinci sırada 48 milyon kullanıcıyla YouTube yer alıyor. Bunu 46 milyon kullanıcıyla Instagram ve 40 milyon kullanıcıyla Facebook takip ediyor.
Japonlar WhatsApp yerine ne kullanıyor?
LINE, 95 milyon aylık aktif kullanıcısıyla (2024 itibarıyla) Japonya’nın en popüler mesajlaşma uygulamasıdır. Yaklaşık 125,1 milyonluk Japon nüfusunun %68’inden fazlasını kapsar. Başlıca özelliği “WhatsApp benzeri” mesajlaşma ve arama işlevidir. Ancak çıkartmalar gibi çeşitli diğer ilginç özelliklere de sahiptir. LINE, 95 milyon aylık aktif kullanıcısıyla (2024 itibarıyla) Japonya’nın en popüler mesajlaşma uygulamasıdır. Yaklaşık 125,1 milyonluk Japon nüfusunun %68’inden fazlasını kapsar. Başlıca özelliği “WhatsApp benzeri” mesajlaşma ve arama işlevidir. Ancak çıkartmalar gibi çeşitli diğer ilginç özelliklere de sahiptir.
Dünyada en çok hangi sosyal medya kullanılıyor?
Sosyal medya dendiğinde akla ilk gelen şey Facebook logosudur. Mark Zuckerberg tarafından kurulan ve tüm dünyada pazarlanan Facebook, bir sosyal medya uygulamasından çok daha fazlasıdır.
Almanlar WhatsApp kullanıyor mu?
Alman gençlerin favori mobil uygulamaları İşte en çok kullanılan beş platform: WhatsApp.
Kaç çeşit WhatsApp var?
WhatsApp Messenger ve WhatsApp Business iki farklı uygulamadır. Aynı anda her iki uygulamada aynı telefon numarasını kullanamazsınız ancak bu uygulamalar arasında geçiş yapabilirsiniz. Hesap bilgilerinizi WhatsApp Messenger’dan WhatsApp Business’a taşımak basit bir işlemdir.
ABD neden WhatsApp kullanmıyor?
Çünkü ABD’de çoğu hücresel veri planı sınırsız mesajlaşma ile birlikte gelir. Bu nedenle çoğu insan SMS’i yalnızca metin biçiminde birbirleriyle iletişim kurmak için kullanır ve WhatsApp, Line vb. Üçüncü taraf uygulamaları indirmeye gerek yoktur.20 Mayıs 2024Çünkü ABD’deki çoğu hücresel veri planı sınırsız mesajlaşma ile birlikte gelir. Bu nedenle çoğu insan SMS’i yalnızca metin biçiminde birbirleriyle iletişim kurmak için kullanır ve WhatsApp, Line vb. Üçüncü taraf uygulamaları indirmeye gerek yoktur.
Dubai’de WhatsApp araması neden yasak?
VoIP (İnternet Protokolü Üzerinden Ses), İnternet üzerinden sesli ve görüntülü aramalar yapmanıza olanak tanıyan düşük maliyetli bir teknolojidir. WhatsApp, Skype ve Facetime gibi popüler VoIP hizmetleri, geleneksel telefon hizmetleri sağlayan devlete ait telekomünikasyon şirketleriyle rekabet ettikleri için Dubai’de yasaklanmıştır.
Çinde neden WhatsApp yok?
Bugün itibariyle WhatsApp’tan kısa mesaj gönderilmesini de engelleyen Çin, ülke genelinde WhatsApp uygulamasının kullanımını engelliyor. Çin’in dünyanın en kalabalık ülkesi olduğu düşünüldüğünde, bu erişim engeli WhatsApp’ın sahibi Facebook’u kızdırmış gibi görünüyor.
WhatsApp hangi ülke kurdu?
Jan Koum, 24 Ocak 2009’da Kaliforniya’da WhatsApp’ı kurdu.
Türk halkı en çok hangi uygulamayı kullanıyor?
İnsanların %86.2’si WhatsApp kullandı. En çok kullanılan sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları %86.2 ile WhatsApp, %71.3 ile YouTube ve %65.4 ile Instagram oldu.
WP sahibi kim?
Hizmet, Şubat 2014’te Facebook tarafından yaklaşık 19,3 milyar dolara satın alınan Mountain View, Kaliforniya merkezli WhatsApp Inc.’e aittir. Tarafından oluşturulmuştur. 2015 itibarıyla dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması haline geldi ve Şubat 2020 itibarıyla dünya çapında 2000 milyardan fazla birim satmıştı. Hizmet, Şubat 2014’te Facebook tarafından yaklaşık 19,3 milyar dolara satın alınan Mountain View, Kaliforniya merkezli WhatsApp tarafından satın alındı. Tarafından oluşturulmuştur. 2015 itibarıyla dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması haline geldi ve Şubat 2020 itibarıyla dünya çapında milyarlarca dolar satmıştı.
WhatsApp ne demek türkçe?
Tam Türkçe versiyonu “naber la napıyon”dur. İngilizce “what’s up” sorusundan türetilen bir program olduğu için “app” kelimesine benzeyen “up” kelimesi değişerek WhatsApp olmuştur. Türkçede en fazla “nöörüyon spoken referent”, swh olurdu.
WhatsApp hangi ülkeye ait?
Tarih. 24 Ocak 2009’da Jan Koum, Kaliforniya’da WhatsApp’ı kurdu. Koum, “What’s up” gibi duyulduğu için hemen WhatsApp adını seçti ve bir ay sonra, doğum günü olan 24 Şubat 2009’da Kaliforniya’da WhatsApp Inc.’i kurdu. Ağustos ayında WhatsApp 2 piyasaya sürüldü.
Koreliler WhatsApp yerine ne kullanıyor?
kakaotalk Messenger. Neredeyse tüm Koreliler ve Japonlar tarafından kullanılan bir iletişim aracıdır. Kakaotalk mesajlaşma uygulaması Güney Kore’de WhatsApp’ın Türkiye’deki halidir. Dünyada pek popüler olmamasının avantajını kullanarak yüksek kalitede görüntülü görüşmeler yapmanıza olanak sağlayan bir uygulamadır.
Türkiye’de en çok hangi sosyal medya kullanılıyor?
2024 yılında Türkiye’deki internet kullanıcılarının en çok kullandığı sosyal medya platformları şunlardır: Instagram – %85. YouTube – %82. TikTok – %71.
Almanlar WhatsApp kullanıyor mu?
Alman gençlerin favori mobil uygulamaları İşte en çok kullanılan beş platform: WhatsApp.